Πως να πουλήσω το σκάφος μου; Μόνος ή με μεσίτη;

Πως να πουλήσω το σκάφος μου; Μόνος ή με μεσίτη;

 

 

Η πώληση ενός σκάφους είναι μια διαδικασία που αποτελείται από κάποια στάδια,

τα οποία πρέπει να ακολουθήσεις αν  θέλεις να έχεις αποτέλεσμα και να βρεις κατάλληλο αγοραστή για το σκάφος σου.

Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που απλά ανεβάζουν το σκάφος τους σε κάποια από τις γνωστές πλατφόρμες βάζοντας μια τιμή  την οποία επιθυμούν οι ίδιοι είτε για να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερο κέρδος είτε γιατί τόσο κοστολογούν το σκάφος τους. Παραλείπουν όμως να ψάξουν την αγορά και να δουν πως κινείται..

 

 

Ποιο είναι το αποτέλεσμα;

 

Να μας καλέσουν μια μέρα αγχωμένοι ότι προσπαθούν 1 και 2 χρόνια να πουλήσουν το σκάφος τους χωρίς αποτέλεσμα.

 

Από  τη στιγμή που έχεις πάρει  την απόφαση να πουλήσεις το σκάφος σου θα πρέπει να ξεκινήσεις με κάποια βασικά βήματα:

 

Για αρχή:

 1) Μια έρευνα είναι αυτό που θα πρέπει να κάνεις ,έτσι ώστε να δεις τις τιμές της αγοράς για παρόμοια σκάφη αλλά και για καινούρια σαν το δικό σου.

Μην ξεχνάς ότι η τιμή καθορίζεται από πολλά πράγματα ,όχι μόνο από την  ηλικία του σκάφους .Θα πρέπει να συνεκτιμήσεις και άλλους παράγοντες μαζί με την ηλικία όπως:

  •          Η εμφάνιση
  •          Τα όποια προβλήματα μπορεί να έχει
  •          Η μάρκα του σκάφους &της μηχανής
  •          Η αξιοπιστία
  •          Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σκάφος

 

 

Ένας ακόμη παράγοντας που μπορεί να καθορίσει την τιμή είναι  αν υπάρχει κάποιος συνοδευτικός εξοπλισμός όπως για παράδειγμα τρέιλερ, gps ,ηλεκτρική άγκυρα.

 

 

2) Επόμενο βήμα  είναι  να κάνεις έναν έλεγχο στο σκάφος σου για τυχόν ζημιές και τεχνικά προβλήματα. Καλό είναι να το ελέγξει και κάποιος επαγγελματίας ,ακόμα και αν απλά σου πει το ΜΟΝΟ το κόστος.

Στη συνέχεια ,είναι η ώρα να αποφασίσεις αν θα πουλήσεις το σκάφος με τις ζημιές που μπορεί να έχει η αν θα τις φτιάξεις.

Αν επιλέξεις να το πουλήσεις ως έχει  ,είναι αυτονόητο ότι η τιμή θα μειωθεί γιατί διαφορετικά δεν θα είσαι ανταγωνιστικός. Ο νέος αγοραστής θα πρέπει πέρα από το ποσό που θα δώσει σε σένα να επενδύσει και ένα ποσό για να το επιδιορθώσει,

Συνεπώς πρέπει να συνυπολογίσεις και αυτό το κόστος στην τελική τιμή.

Αν από την άλλη το επισκευάσεις  και μετά το πουλήσεις  ,η τιμή θα αυξηθεί και είναι απολύτως φυσιολογικό. Ίσως να αυξηθεί και λίγο παραπάνω από ότι είχες σκοπό ,αναλόγως με το τι είδους εργασίες έχουν γίνει.

 

 

 3) Η επόμενη πολύ σημαντική απόφαση για την εξέλιξη της διαδικασίας είναι ο τρόπος πώλησης.

Για παράδειγμα θα προσπαθήσεις να πουλήσεις μόνος σου το σκάφος σου η θα απευθυνθείς σε κάποιον μεσίτη;

 

Όπως και να έχει θα ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζεις τα υπέρ και τα κατά της κάθε περίπτωσης.

Αν αναλάβει να το πουλήσει κάποιος τρίτος ,το μόνο σίγουρο είναι ότι γλιτώνεις σημαντικό χρόνο ,καθώς  δεν θα έχεις να αντιμετωπίσεις ούτε τηλέφωνα ,ούτε< τα λεγόμενα παζάρια >που πολύ αγαπάμε εδώ στην Ελλάδα. Συν τοις άλλοις, θα γλιτώσεις και χρόνο από το να παρουσιάζεις εσύ  ίδιος το σκάφος σου.

Το μόνο αρνητικό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η προμήθεια που θα έχει ο μεσίτης και θα πρέπει  να συμπεριλάβεις στο κόστος πώλησης. Εκτός αν δεν το συμπεριλάβεις και σε αυτήν την περίπτωση θα έχεις μικρότερο κέρδος.

Επίσης στη συγκεκριμένη περίπτωση καλό θα ήταν να έχεις κάνει μια έρευνα νωρίτερα σχετικά με τους μεσίτες ,ώστε να είσαι σίγουρος για την επιλογή σου.

 

Αν από την άλλη κινηθείς χωρίς κάποιον ενδιάμεσο σίγουρα θα ΠΡΕΠΕΙ να αφιερώσεις αρκετό χρόνο στα τηλέφωνα και στην παρουσίαση του σκάφους σου στους ενδιαφερόμενους.Θα είσαι όμως σίγουρος για τις πληροφορίες που θα δωθούν στους υποψήφιους αγοραστές ,καθώς στην περίπτωση μεσίτη ,δεν μπορείς να είσαι100% σίγουρος .Τέλος, το μοναδικό σου έξοδο σε αυτήν την περίπτωση είναι ο χρόνος που αφιερώνεις στην παρουσίαση του σκάφους σου.

 

 

Συμφωνία

 

Κλείνοντας ,είναι πολλά αυτά που πρέπει να συνυπολογίσεις για να καταλήξεις στην τιμή &στον τρόπο με τον οποίο θα πουλήσεις το σκάφος σου.

Όπως και  να  έχει η συμβουλή μας θα ήταν προτού ξεκινήσεις να κάνεις μια λίστα με τα θετικά και τα αρνητικά του σκάφους σου και στη συνέχεια μια έρευνα για να δεις τι υπάρχει στην αγορά σε παρόμοιο ή ίδιο επίπεδο. Και τέλος ,θα αποφασίσεις ποιος θα ασχοληθεί με  την πώληση .

 

Αν χρειαστείς βοήθεια για να πουλήσεις το σκάφος σου, ΚΑΛΕΣΕ ΜΑΣ στο 2392073700 και θα το αναλάβουμε αμέσως.

Στη Vasiliadismarineμπορούμε να ανάβουμε από την εκτίμηση του κόστους, τον έλεγχο για βλάβες μέχρι και την ίδια την πώληση.

 

Posted on 09-02-2024 0 288

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Blog archives

Blog categories

Latest Comments

No comments

Blog search

QR code

Recently Viewed

No products

Μενού

Σύγκριση 0